Uneori e mai bine să-ți urmezi cursul dorințelor, căci poţi rămîne uimit cînd vezi rezultatul pozitiv al acestei contopiri cu realitatea.
Veronica este fata care de 2 ani studiază soprano la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, experienţa creşte pe zi ce trece și se bucură enorm de faptul că a ales să facă ceea ce îi place şi chiar de uneori cîntă pînă nu-și pierde glasul, zice că merită să o faci,căci nu se regasește în alt domeniu mai bine decît în cel actual.


1. Cum te-ai hotărit să aplici la Conservator?
Muzica era visul meu, dar nu am crezut în el pînă nu a devenit realitate. Am depus actele la buget dar nu nădăjduiam că am vre-o șansă. Ţin minte cum într-o dimineață de vară m-am pornit pentru a vedea dacă am fost acceptată, am țipat de fericire cînd am văzut că sunt printe primii pe listă. În ziua aia am realizat că unele dorințe pot deveni realitate.

2. Cum au reacționat părinții la alegerea ta de a studia la Conservator?
Sunt fericită că am niște părinți foarte receptivi, care pun pe primul loc fericirea copilului, dar ei știu și să mă pună in situatii mai grele pentru a-mi forma caracterul și pentru a mă pregati pentru viata independentă.

3. Care e primul lucru care îți place să-l faci într-o zi de weekend?
În primul rînd iubesc să mă trezesc cît mai tîrziu posibil, apoi să ascult play listul meu de muzică iar între timp mă duc la bucătarie să mănînc dejunul care cel mai des la mine devine prînz din cauza orei la care ma trezesc (zîmbește).

4. Muzica cărui compozitor te inspiră?
Nu am un compozitor anumit care mă inspiră, însă unul din cei mai preferați este Vivaldi, este foarte profund, are o muzică de excepție, îndeoseb anotimpurile. Vivaldi îmi aduce în suflet emoții care uneori mă fac să zîmbesc, alteori dimpotrivă, dar totuși în compoziţiile lui îmi regăsesc viața.

5. Ce stil de îmbrăcăminte preferi?
Nu pot să zic că am un stil aparte de îmbrăcăminte, foarte mult depinde de dispoziția pe care o am. Îmi place stilul clasic, însă mă stărui sa nu fiu mereu pe tocuri pentru a nu-mi suprasolicita picioarele. Cel mai bine mă simt îmbracată într-o rochiță de vară.

6. Muzica e un hobby sau o profesie?
La mine a început ca un hobby, dar cred că e visul oricui e ca hobby-ul sau să devină și profesia acestuia.

7. Ce alte activități practici în timpul liber?
Îmi ocup timpul liber cu mai multe chestii: fac sport de 3 ori pe săptămînă, înot, dansez, iar vara în special joc tenis, este o dorință neîndeplinită care din pacată nu am putut-o realiza la un nivel precum muzica.

8. Care este visul tău?
Cred cel mai mare vis al meu este legat de muzică și de faptul că vreau sa ajung sa cînt pe marele scene, dar pentru aceasta recunosc am foarte mult de lucru, oricum sper că prin muncă zilnică și puțin noroc o sa pot să-mi realizez visul.

9. Care este compoziția ta preferată?
Nu pot spune… fiecare din cintecele care îmi place are ceva deosebit , de aia nu pot alege anume unul.

10. Ai vre-o maximă ce te motivează zi de zi?
Doar prin muncă îți vei obtine scopul.

 

 

Interviu realizat de: Anastasia Dobrovolski